Hétköznap reggel

Mostanában sok volt a szomorú reggelem, nyomasztanak az anyagi gondok, a munkahely találás illetve a sok rendezetlenségből és feladatból adódó terhek. Mégis adhatunk kimenőt magunknak, amikor valahogy nem a gondok temetnek maguk alá. Egyik reggel elindultam a szokásos kutya sétáltatós körre a környező utcákban, szokásosan nagy orrlógatással,  amikor egyszercsak valahogy bejött a világ.

Hirtelen megcsapott a virágzó hársfák és a lonc illata keveredve még sokféle illattal, amit csak júniusban hoz felénk a reggeli szellő. Ahogy lépegettem megilletődve, hogy de szép így a világ reggel 7-kor a napsütésben, amikor elsétáltam amellett a ház mellett, ahol minden reggel sétálni szoktam és hirtelen megláttam, hogy milyen gyönyörű fű nő itt, hogy a tulajdonos az utcán is milyen gondosan ápolja a sarokház előtt húzódó gyepet. Hirtelen kibújtam a szandálomból és mezítláb sétáltam végig azon a szakaszon, de azt elmondani nem lehet, hogy az milyen csodálatos érzés volt. A friss hajnali locsolás és harmat után a hűvösen simogató nedves fűszálak között mezítláb a puha gyepen, leírhatatlan, hogy milyen érzés. Hazafelé még néhány fának az orchideára hasonlító virágát illatoztam meg, a kutyus is szófogadó volt ma, szinte megújultam, mire hazaértem, feltöltődve indult a nap.

Tudom, neked nincs olyan szomszédod, akinek a szépen ápolt gyepén mezítláb sétálni lehet, és virágzó lonc sincs arra, ahol élsz, nincs kutyád és ezek veled nem történhetnek meg. Ez igaz lehet. Viszont az is igaz, hogy Neked más dolgok vannak az életedben, amiket észrevehetsz és aminek örülhetsz. Csak kicsit ki kell nyitni az érzékeidet, a hallásod, látásod, ízlelésed és észrevenni mindazt, ami a te életedben megvan és megtapasztalható. Érdemes néha kicsit elszakadni attól, hogy mi mindent szeretnénk, ha megvalósulna az életünkben és csak élvezni azt, ami éppen itt és most megadatott. És akkor egészen más minőségben töltöd el azt a pár évet, amíg ezen a golyóbison tartózkodsz.

Oszd meg másokkal is ha tetszett:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük