Csiga

Ez a bejegyzés egy közönséges éti csigáról szól, latinul Helix Pomatia, aki megtanította nekem az univerzum egyik legszebb titkát, a bizalom művészetét és a szeretet határtalanságát.

Tovább

Tudom a tutit :)

Sétáltatom a kutyát a hegyen. Ez mindig nagyon jó. Sok dolog mellett azért is, mert a hegyen mindig vannak más kutyások is, akikkel mindig valahogy szóba keveredik az ember.

Tovább

Mese

Egyszer volt, hol nem volt egy világszép leány, aki nagyon szeretett volna tartós párkapcsolatban élni, de mindig csak egyéjszakás kalandokba vagy laza távkapcsolatokba keveredett. -Hol van a kutya elásva? Mi lehet itt a hiba? – kérdezte a leány egy szép napon, és elindult világot látni, hogy a válaszra ráleljen.

Tovább

Hosszúra Rövid

Van a telkünk. A telken egy terasz. A terasz mellett egy bokor. Semmi különleges, nem is nemes, nem is extrán szép, nem is ültette senki, csak úgy kinőtt. Vadon.

Tovább

Hétköznap reggel

Mostanában sok volt a szomorú reggelem, nyomasztanak az anyagi gondok, a munkahely találás illetve a sok rendezetlenségből és feladatból adódó terhek. Mégis adhatunk kimenőt magunknak, amikor valahogy nem a gondok temetnek maguk alá. Egyik reggel elindultam a szokásos kutya sétáltatós körre a környező utcákban, szokásosan nagy orrlógatással,  amikor egyszercsak valahogy bejött a világ.

Tovább

Lépjünk, éljünk !

Minden bölcs mondja, hogy csak te léphetsz, helyetted más nem tud. Én sem. Ma jöttem rá, hogy ez mennyire igaz. Állhat melletted olyan, aki támogat, veled van, segít, de ezen túl mást nem tud tenni, nem tud helyetted lépni, helyetted cselekedni, helyetted mozdulni. Azt csak te tudhatsz. A te életedben más nem tevékenykedhet, a te cipődben más lépni nem tud, hiába tenné meg boldogan, csak hogy te előrébb legyél. De nem teheti, ez a te lépted, a te élted.

Tovább